- כשל תמורה – (הנשען על חוק כרטיסי אשראי) הוא מצב בו תאריך אספקה חלף והתמורה, קרי המוצר \ סחורה \ שירות לא התקבל או התקבל חלקית.
- חיוב על עסקה שלא בוצעה על ידי מחזיק הכרטיס – במקרה זה, מחזיק כרטיס אשראי רואה בדיווח מחברת האשראי חיוב לא מוכר, הוא לא יודע לשייך את שם בית העסק לעסקה שביצע ופונה להכחיש את העסקה על מנת לקבל את כספו בחזרה. תופעה זאת מקורה בפעילות בלתי חוקית – Fraud ,כאשר בית עסק משתמש במספר כרטיס אשראי ללא ידיעת הלקוח.
- העסקה תקינה, אולם הרוכש לא קישר בין שם העסק בו רכש לבין שם החברה שמופיע בפירוט הוצאות האשראי שלו. לכל בית עסק שמוכר בכרטיסי אשראי ישנו “descriptor” זהו תיאור בית העסק כפי שיופיע בפירוט העסקאות שביצע מחזיק כרטיס. לעיתים לעסק יש שם לדוגמא "ריהוט צמרת" אבל בפירוט האשראי יופיע א.א. ריהוט, הרוכש לא יזהה את החיוב ויכחיש מתוך חשיבה שלקחו לו כסף בגין עסקה שלא ביצע.
- עסקה במסמך מלא - עסקה במסמך מלא תחשב כל עסקה בה כרטיס האשראי היה "נוכח" בעת ביצוע סליקת אשראי, כלומר נסלק במכשיר סליקה עם קורא כרטיסים מגנטי, או עם קורא EMV ( שהכרטיס נכנס לקורא כרטיסים, שקורא את השבב החכם שע"ג הכרטיס ואז הרוכש נדרש להקליד את הקוד שלו).
- עסקה במסמך חסר - עסקה במסמך חסר הינה כל עסקה שכרטיס האשראי לא נכח פיזית או לא נסלק בקורא כלשהו. עסקאות מאתר אינטרנט - מסחר אלקטרוני בחנות וירטואלית, עסקאות טלפוניות וכו'.
לסיכום: בעסקה עם מסמך חסר, חובת ההוכחה לביצוע העסקה חלה על בית העסק ואילו במסמך מלא, מחזיק הכרטיס, הרוכש יידרש להוכיח שלא הוא ביצע את העסקה, לא התכוון לבצע את העסקה או לא קיבל את התמורה.
רוב בתי העסק לא מקבלים עדכונים אונליין על ביצוע הכחשה ע"י הלקוח שלהם ואלו שמקבלים עדכון כזה, ברוב המקרים העדכון מחברת הסליקה יגיע כאשר הכסף כבר אבוד. הבעיה כאן היא שיש לבית העסק זמן קצר מאד לטיפול בהכחשת העסקה ובד"כ כשבוע. רוב ההודעות מגיעות לבית העסק בדואר, ועד שהגיע דבר הדואר לשולחנו של הגורם הרלוונטי בד"כ זה כבר מאוחר מדי.
מודול הכחשת עסקה של טרנזילה בא לתת מענה בדיוק לנושא זה, טרנזילה תתריע מיידית לבית העסק בממשק הניהול, ותידע גם באופן יזום בזמן אמת במייל או SMS במקרה והוגדר במודול הניטור והבקרה, וכך תיתן לו הזדמנות לטפל בזמן בהכחשת עסקה.
הכניסה למערכת הניהול של הכחשת עסקה נעשה דרך ממשק סליקה לעסק my.Tranzila
טיפול בהכחשה הוא למעשה הליך בוררות בין בית העסק לרוכש - מחזיק הכרטיס. לעיתים כל שנדרש זה להזכיר לרוכש שביצע עסקה ורכש מוצר כלשהו אצלכם בבית העסק וזה יספיק על מנת לגרום לו לבטל את הכחשת העסקה. במקרה אחר, במהלך ההתדיינות תועלה ע"י הרוכש חוסר שביעות רצון מרמת המוצר \ השירות או "כשל בתמורה", במקרים אלו יכול בית העסק לתת זיכוי יחסי, פיצוי או שיפור שירות שגם הוא יכול להוביל לביטול ההכחשה.
בחלק מהמקרים, הכחשה תגיע מרוכש אשר תכנן מראש לבצע הונאה – פעילות לא חוקית, לעיתים תוך שימוש בכרטיס אשראי שאינו שלו, כרטיס אשראי נטען אנונימי וכו'.
בתי עסק רבים, מפסידים כספים שמקורם בהכחשות עסקה ללא ידיעתם. על מנת לוודא שכל התשלומים בגין פריטים שנמכרו וסופקו אכן הגיעו לחשבון הבנק, חשוב להכיר כל הכחשה ולטפל בה מידית. מודול הכחשות עסקה של טרנזילה, מציף לבית העסק ישירות לדשבורד הניהולי התראות על הכחשות עסקה ומסייע בניהול סטאטוס ההכחשה. על מנת לעקוב אחר ההכנסות בפועל יש לבצע התאמות אשראי, שהן למעשה התאמה בין מה שנמכר ע"י בית העסק באשראי בניקוי עלויות סליקה לבין סכום הכסף שנכנס לחשבון הבנק.
חשוב לדעת:
שילוב פתרון הטיפול בביטול חיובים בכרטיסי אשראי בשילוב מודול ניטור סליקה וניהול ההתראות חכם נועד לעדכן אותך בכל נתוני סליקת אשראי והתשלומים בעסק שמעניינים אותך בזמן אמת !
בין אם מדובר בסיכום הכנסות של מסוף מסוים, או באירוע שאולי מצביע על תקלה \ פעילות לא חוקית כגון זיכוי חריג במסוף - טרנזילה מוניטור שומר את בית העסק מעודכן בכל רגע נתון.
מודול הכחשת עסקה של טרנזילה בנוי כך שכל משתמש יכול לבחור תצורות שונות ללא הגבלה לקבלת התראות במייל או ב-SMS, לפי התנאים והתניות שהם בהתאמה אישית.