שנים רבות שהונאות בכרטיסי אשראי לא הטרידו במיוחד את בתי העסק בישראל, מכיוון שאחוז ההונאות בבתי עסק בתחומים המקובלים עמד על שברירי האחוז, משמעותית נמוך משווקים מקבילים לנו בחו"ל.
בשנים האחרונות קרו מספר תנאים שהתחילו לחשוף את הסוחרים הישראליים לכמות גדלה והולכת של הונאות בכרטיסי אשראי.
יותר ויותר בתי עסק ישראליים התחילו להציע את מוצריהם לשווקים בינ"ל בעיקר באמצעות מסחר אלקטרוני, שם פגשו את האחוזים הגבוהים יותר של הונאות סליקת כרטיסי אשראי כמקובל בחו"ל.
תופעה שכיחה מאד בעולם, היא קניה ע"י גורמים עברייניים של מאגרים גדולים של מספרי כרטיסי אשראי. אותם גורמים מריצים את מספרי הכרטיסים על סליקה באתר זה או אחר בעסקאות קטנות רק כדי לראות אילו כרטיסים יקבלו "עסקה מאושרת" ואז ישתמשו בכרטיסים אלו יותר מאוחר למסע קניות סוער ...
ואז הצטרפה גם הקורונה שהביאה עמה גידול עצום בפעילות האונליין בכלל וגם במספר ההונאות, ההתחזויות ועוקצים מסוגים שונים.
החדשות הטובות לבתי העסק והסוחרים הן שהטכנולוגיה למניעת הונאות גם היא מתפתחת וכיום יותר מתמיד נותנת בידיהם כלים פשוטים ולא יקרים, שמאפשרים הגנה כמעט מוחלטת מפני הונאות בכרטיסי אשראי.
המענה הטכנולוגי החדשני עם אימות מוגבר נותן הגנה להונאות גם לסליקת עסקאות בעולם הפיזי וגם לעסקאות במסחר אלקטרוני עם פוטנציאל סיכון גבוה בהרבה.
בתחום הקמעונאות ובכל מקום בו יש מפגש פיזי עם הקונה, מה שנקרא בשפה המקצועית "כרטיס נוכח" (כלומר הכרטיס פיזית נוכח במעמד העסקה), רובנו כבר מכירים את תקן EMV ואת המכשירים החדשים (פינפדים) בהם נדרש הקונה להכניס את הכרטיס עם הצ'יפ החכם לקורא כרטיסים ולהקליד את הסיסמה שרק הוא מכיר. כמובן שהצורך בידיעת הסיסמה מצמצם משמעותית את הסיכוי לשימוש בכרטיס גנוב.
חברות האשראי וגם בנק ישראל דוחפות את בתי העסק להחליף את הקוראים המגנטיים המסורתיים ולעבור למכשירי סליקה EMV החדשים על מנת לייצר סטנדרט גבוה של אבטחה בכל נקודות המכירה בישראל. נכון להיום בתי העסק הגדולים חייבים ליישם את תקן EMV עד נובמבר 2020 וכל יתר בתי העסק עד יולי 2021. למי שהיה זריז עד אוקטובר 2020 יכול היה לקבל ממדינת ישראל 80% מעלות החלפת הציוד.
פתרונות סליקה לעסקים של טרנזילה כולל סליקה בטוחה במסחר אלקטרוני המושתת על טכנולוגית "3D Secure" שפותחה על ידי חברות האשראי הבינלאומיות. הסטנדרט כיום מפותח ע"י ארגון EMVCo השייך ביחד לכל מותגי האשראי בעולם: American Express, Discover JCB, MasterCard, UnionPay , Visa, ארגון שמטרתו ליצור פתרונות סטנדרטים לאבטחת סליקת כרטיסי אשראי.
מטרת פתרון 3DS הנו אימות מוגבר של מחזיק הכרטיס / הרוכש – מבצע העסקה.
לתהליך הרכישה באונליין מתווסף שלב של אימות שמגיע מיד לאחר שהלקוח לוחץ על כפתור “BUY NOW” או "שלם" באתר בו ערך את קניותיו.
כעת הרוכש יעבור אחד משני תהליכי אימות. או שיזוהה במערכות הסליקה של חברות האשראי או שיעבור לדף אימות שנשלח אליו מחברת האשראי שלו. בתהליך זה יקבל הרוכש קוד בסמס למספר הטלפון שלו כפי שמופיע במערכות של החברה שהנפיקה לו את הכרטיס בו הוא השתמש.
הרוכש נדרש כעת להקליד את הסיסמה החד פעמית בדף האימות ובכך תושלם העסקה.
עסקה שעברה אימות מוגבר 3D Secure הנה מובטחת לבית העסק ע"י מנפיק הכרטיס ומכאן שהסיכוי להונאה קלוש ובית העסק למעשה הבטיח לעצמו את התשלום.
שירות 3D Secure צובר תאוצה רבה בחודשים האחרונים ובמיוחד בחנויות וירטואליות כדוגמת ווקומרס עם תוסף סליקה לוורדפרס, ומספק שקט נפשי לאותם עסקים ברשת.
ניתן כמובן להגדיר הפעלת השירות רק בעסקאות מעל סכום מסוים או עסקאות חו"ל או כל שיקול אחר של בית העסק.
שתי הטכנולוגיות תחת ארגון EMVCo: טכנולוגית EMV למכירות בעולם הפיזי ו- 3D Secure לעסקאות מסחר אלקטרוני, מספקות פתרון סליקה עם אימות מוגבר, אבטחה משופרת וצמצום הסיכוי להונאות והפסדים כספים מעסקאות בכרטיסי אשראי, כל זאת במחירים שווים לכל בית עסק וללא צורך בהשקעות גדולות.