ברוכים הבאים למרכז השאלות והתשובות של טרנזילה בנושאי PayPal. במרכז זה תוכלו למצוא תשובות לשאלות הנפוצות ביותר בנושאי סליקה, ניהול, עמלות ועוד הקשורים לפייפאל בישראל. המרכז מחולק לפי מדורים, תחומים כלליים המבטאים את אופי השאלות הרלבנטיות. (שימו לב: כל התשובות להלן נכתבו לפני זמן רב ויתכן שישתנו מאז. נקווה לעדכן בזמן הקרוב).
אמצעי ההתקשרות עם חברת פייפאל העולמית מגובים ברבדי אבטחה יחודיים. אמצעים אלו מאפשרים אימות משתמשים ומניעת גניבת זהויות. פייפאל העולמית מציעה ללקוחותיה מענה בכמה אופנים, אך כולם דורשים תחילה להיכנס למערכת PayPal באתר הראשי. לאחר ההתחברות, יש ללחוץ על קישור ה- Contact Us בתחתית הדף, ולבחור באחת מן האפשרויות:
שליחת שאלה באמצעות טופס פניה, או יצירת קשר באמצעות הטלפון.
במידה ובוחרים ביצירת קשר באמצעות הטלפון מגיעים לדף הנותן את מספר הטלפון המבוקש, ובנוסף מספר יחודי הנקרא Secure Web Pin. מספר זה הוא אחד מיני אמצעי הזיהוי שאחד מנציגי פייפאל ישאלו לגביו טרם תחילת השיחה.
יש לציין כי שירות הלקוחות כמו התמיכה אינם נעשים בשפה העברית.
חברת פייפאל משתדלת לספק מענה הולם לקהל הישראלי בכמה אופנים:
טופס פניה ללקוחות עסקיים: לחץ כאן
טלפון: 073-713-7777
יש לציין כי הפניות באמצעות טופס הפניה או הטלפון נעשות כרגע שפה האנגלית בלבד. עם זאת, מהנהלת פייפאל נמסר כי תמיכה בשפה העברית תעשה באמצעות הטלפון בעתיד הקרוב.
בעלי עסקים המעוניינים להתממשק לפייפאל באמצעות מערכת סליקה טרנזילה יכולים לקבל מענה מלא בעברית באמצעות הטלפון: 073-222-4444
חברת טרנזילה וחברת פייפאל העולמית חתמו על הסכם שיתוף פעול ייחודי המאפשר למשתמשי טרנזילה להציע ללקוחותיהם את אפיק התשלום של פייפאל. שיתוף הפעולה מקנה ללקוחות טרנזילה אפשרויות שאינן כלולות בפייפאל העולמית כגון: ממשק סליקה ידידותי בעברית, אפשרות הפקת חשבוניות אלקטרוניות באישור מס הכנסה, מעקב ניתור ודוחות גם על טרנזקציות שנכשלו בפייפאל, וכמובן שירות ותמיכה בשפה העברית. לפרטים נוספים: פייפאל
הוספת אפיק התשלום לאתרי לקוחות טרנזילה מתבצעת ללא תשלום נוסף. על מנת ליהנות מפייפאל באמצעות מערכת טרנזילה יש ליצור קשר עם מחלקת שירות הלקוחות בטרנזילה לקבלת מדריך חיבור לפייפל.
פייפאל מציעה לבעלי עסקים גביית תשלומים דרך ארבע אפשרויות עיקריות: תשלום מיידי, תשלום מתאחר, מנויים ותשלומים מתחדשים ותשלום בהעברה על ידי הלקוח. אפשרויות תשלום אלו מספקות מענה לרוב המוחלט של משתמשיה. לפרטים נוספים על אפשרויות אלו: אפשרויות תשלום פייפאל לעסקים
בדומה לרכישה באמצעות סליקת כרטיסי האשראי, הלקוח הסופי אינו משלם עמלה כלשהי. לעומת זאת, בית עסק, או מי שמקבל את הכסף מהלקוח הסופי משלם עמלה לפייפאל באופן הדומה לחיוב בית עסק על ידי חברות האשראי.
העמלה בפייפאל מתחלקת לשני סוגים:
- בין בתי עסק ישראלים ללקוח ישראלי או בין בית העסק ללקוח שאינו ישראלי.
- בעסקאות בתוך ישראל, עמלה נעה בין 2.4% ל- 3.4% + 1.2 ש"ח.
- בעסקאות עם לקוחות שאינם מישראל, עמלה נעה בין 2.9% ל-3.9% + 1.2 ש"ח.
- אחוז העמלה הינו פקטור של גודל מחזור וותק החשבון. בית עסק ותיק שמוכיח אמינות לאורך זמן יוכל לבקש הקטנת העמלה.
דוגמה לעסקה ישראלית: אם עסק חייב לקוח ב 100 ש"ח אז יקבל 100 - 3.4 - 1.2 = 95.4 ש"ח
את הכספים שנצברו לטובת בית העסק בחשבון הפייפאל ניתן להעביר בכמה אופנים:
העברה בנקאית - מחשבון פייפאל לחשבון הבנק בישראל
יש להיכנס לחשבון פייפאל -> ללחוץ על Withdraw -> לבחור ב- Withdraw funds to your bank account -> להכניס את הפרטים וללחוץ על Submit.
העברה בנקאית מחשבון פייפאל לחשבון הבנק בישראל כרוכה בעמלה של 8 ש"ח לסכומים של עד 1,000 ש"ח. מעל 1,000 ההעברה נעשת ללא עמלה שהיא.
את ההעברה ניתן לראות בחשבון הבנק הישראלי בתוך כ-3-5 ימי עסקים.
העברה לחשבון כרטיס האשראי של בעל העסק
יש להיכנס לחשבון פייפאל -> ללחוץ על Withdraw -> לבחור ב- Withdraw funds to your bank card -> להכניס את הפרטים וללחוץ על Submit.
העברה לחשבון כרטיס האשראי של בית העסק אינה אפשרית עם כרטיסי ישראכרט, אלא עם כרטיסי אשראי בינלאומיים, כמו ויזה ומסטרקארד. כרטיסי אשראי אלו חייבים להיות מקושרים לחשבון הפייפאל ולעבור את תהליך האימות של PayPal.
ההעמלה הנגבת באמצעות שיטת העברה זו הינה 22 ש"ח, וניתן למשוך עד כ-$750 בכל העברה. במידה והמטבע הראשי הינו מטבע אמריקאי (דולרים), תהיה עמלת המרה לשקלים בתצורת: 4% + 25 ש"ח.
את ההעברה ניתן לראות תוך כ-5-7 ימי עסקים בחשבון כרטיס האשראי.
פייפל מאפשרת ניהול כספים רב מטבעי לכל חשבון וחשבון, ב-24 סוגי מטבעות שונים. תשלומים במט"ח על ידי הרוכשים או קבלת תשלומי מט"ח על ידי סוחרים מתאפשרת בעזרת ממשקי ניהול חשבונות והמרות מטבע של פייפאל. למידע נוסף אודות סוגי המטבעות, עמלות מט"ח ואפשרויות הניהול >> מט"ח והמרות ב-PayPal
בכדי למנוע מצבים בלתי נעימים במקרה שלקוח סופי בפייפאל מכחיש עסקה, חשוב לשמור תעוד של אספקת השירות או המוצר, כדוגמת פרטי משלוח דואר, מספר דואר רשום, הקלטת שיחה או צ'אט בינך לבין הלקוח, התכתבות במיילים וכל פרט אחר המוכיח כי ספקת לו את המוצר או השירות.
מידע על הכחשת עסקה בעסקות סליקת אשראי
- ארנקים דיגיטלים: ביט לעסקים, גוגל פיי, אפל פיי.
- פייפאל ישראל.
- פתיחת חשבון Paypal.
- חשבוניות פייפאל.
- דף סליקה באמצעי תשלום פייפאל, ביט, גוגל פיי וכרטיסי אשראי.